Toverberg

Literaire fictie
Etienne van Heerden

Op Toverberg, een afgelegen boerenhoeve in een bergstreek van de Zuid-Afrikaanse Oostkaap, leven twee families samen. Ze zijn verwant door afkomst, maar worden gescheiden door verschillen in welstand en kleur. Wanneer de bergbeken droogvallen, moet er naar water worden geboord.
Dan valt Noag, een verwaarloosd kleinkind van boer Moolman, in een van de boorgaten. Hoe hij onder in de boorput is beland, weet geen mens. En de rechter die veertien maanden later een onderzoek naar de oorzaak van zijn dood komt instellen, woelt tevergeefs is dingen die voorbij zijn. Want de bewoners van Toverberg, de levenden en de doden, zijn doorkneed in het bewaren van geheimen. Slechts in één opzicht heeft de rechter het juist: hoe meer getuigen er zijn, hoe verder de waarheid van hem wijkt.

‘Van Heerden heeft alle draden van zijn roman … samengevlochten met de hand van een meester.’ – NRC

‘Toverberg is een onderzoek naar herkomst en aard van schuld en verantwoordelijkheid.’ – André Brink

‘ … doet denken aan Honderd jaar eenzaamheid van Garcia Marquez: de geschiedenis van een land en een volk getoond aan de hand van een familiekroniek; realistisch maar tegelijk visionair, fantastisch, mythisch haast. En minstens zo indrukwekkend.’ – Volkskrant

 

Lees vast een paar bladzijden!

ISBN: 9789492600547
€ 24,99