Leesclubactie

geplaatst op 20 februari 2017 om 14:05:35

Hesketh Zeg het de bijenSpeciaal voor leesclubs hebben we een aantrekkelijk aanbod: u kunt van ons gratis voor ieder lid van uw leesclub een exemplaar krijgen van Zeg het de bijen van Peggy Hesketh.

Wat is het voor boek?

Zeg het de bijen is een kalme roman, verteld door een bejaarde imker die terugblikt op zijn leven en op zijn verhouding met zijn buurvrouw, die al zijn leven lang naast hem woont. Op een dag treft hij haar vermoord in haar huis aan. Ondanks die moord is het geen thriller, eerder een verstilde roman, een echt slow reading boek.

Kijk op de boekpagina voor meer informatie over het boek, een fragment, gespreksvragen voor leesclubs, links naar Engelse recensies en een interview met de auteur.

Waarom doen we dit?

Het boek heeft ten onrechte veel te weinig aandacht gehad. Marleen, recensent van Libelle, noemde het boek in haar blog ‘bijna magisch’ en gaf het boek een 9! En Christine Stam prees het boek op haar blog. Maar daar bleef het zo ongeveer bij. Hoe dat komt? We weten het niet. Misschien omdat de combinatie van de moord in het begin en de aanbeveling van Elizabeth George de verwachting wekte dat het wél een thriller was. Misschien heeft de echte doelgroep het boek daardoor laten liggen terwijl thrillerfans het niet spannend genoeg vonden. In ieder geval zijn wij overtuigd van de kwaliteit van dit boek. Daarom proberen we op een andere manier aandacht voor deze prachtroman te krijgen: door er mensen over te laten praten. En wie doen dat liever en grondiger dan leesclubs?

Wat zijn de voorwaarden?

Stuur een mail naar uitgeverij@aldomanuzio.nl en met als onderwerp “Leesclubactie” vermeld het volgende:

  • De naam van uw leesclub.
  • Uw naam en adres als contactpersoon.
  • Het aantal leden van uw leesclub.

Door voor alle leden boeken aan te vragen stemt u ermee in

  • dat u het boek op uw leesclub gaat bespreken;
  • dat leden van uw leesclub een recensie plaatsen op drie verschillende plaatsen op internet of in een gedrukt medium (bijv. bol. com, hebban of een eigen boekenblog);
  • dat dit gebeurt binnen zes maanden na toezending van de boeken.

De boeken worden in één pakket naar het adres van de contactpersoon verzonden. Deze aanbieding geldt zolang de voorraad voor deze actie gereserveerde boeken strekt.