Boeken over ARFID voorzien in een behoefte

geplaatst op 11 maart 2021 om 11:08:22
Toen Rita Maris me voor de eerste keer belde met haar ideeën voor boeken over ARFID, had ik nog nooit van deze stoornis gehoord: mensen die restrictief voedsel vermijden of weigeren uit angst voor nieuw eten. Maar ik besloot de stap te wagen en verwachtte een trage maar gestadige verkoop.... Lees meer »

Catharina IJzelenberg overleden

geplaatst op 7 december 2020 om 10:43:10
Vorige week ontvingen we bericht van het overlijden van Catharina IJzelenberg (1948). Haar manuscript De aanwezige was juist aanvaard voor publicatie en met de laatste wijzigingen door haar aangeleverd, toen ze de uitgever belde met het bericht dat ze uitbehandeld was. Samen met haar hebben we geprobeerd het boek nog tijdens haar... Lees meer »

Vaderdagcadeau voor € 5,-

geplaatst op 9 juni 2020 om 10:34:13
Op zoek naar een leuk en betaalbaar vaderdagcadeau? Jij en ik, ik en jij is een prachtig prentenboek over de relatie tussen vader en kind. Het wordt verteld door een kind, die tegen papa zegt wat papa allemaal van hem leert. En dat is heel wat: spelen, je fantasie gebruiken, zelf... Lees meer »

#ikleesthuis #vooreentientje

geplaatst op 23 maart 2020 om 09:30:52
  Een goed boek moet voor iedereen die thuis wil lezen bereikbaar zijn. Dus voegt Aldo Manuzio #lezenvooreentientje toe aan #ikleesthuis. We bieden 10 boeken aan voor € 10,- Acht romans en twee prentenboeken.   Bestel ze bij uw lokale boekhandel of online via http://aldomanuzio.nl   Shirley Ann Grau, De... Lees meer »

1795 het jaar dat we de Kaapkolonie verloren

geplaatst op 21 januari 2020 om 13:26:57
Dan Sleigh schreef zijn laatste roman over de kaapkolonie. Een prachtig historisch verhaal, met personen die echt geleefd hebben en gebeurtenissen die werkelijk plaatsvonden. Dichter bij de geschiedenis dan in de werken van Dan Sleigh kun je bijna niet komen. In 1795 staat de Kaap onder beheer van de VOC.... Lees meer »

Chaplin en Churchill – en hoe ze aan elkaar geschreven worden

geplaatst op 23 augustus 2018 om 09:43:39
Hoewel ik Winston Churchill en Charlie Chaplin allebei wel een beetje kende, had ik nooit geweten, zelfs nooit vermoed, dat die twee vrienden geweest zijn. Toch is het zo. De schijnbare tegenpolen van de zakelijke staatsman en de vrolijke komiek gingen vriendschappelijk met elkaar om. Allebei hadden ze te kampen... Lees meer »

Het perfecte Vaderdagcadeau!

geplaatst op 24 mei 2018 om 13:27:10
Vanaf deze week is het Vaderdag cadeauboekje “Jij en ik, ik ik en jij” van Miguel Tanco verkrijgbaar. Jij en ik, ik en jij is een geweldig origineel prentenboek dat laat zien dat kinderen niet alleen van hun vader leren, maar ook andersom. Het verhaal wordt met minimale tekst verteld vanuit... Lees meer »

Feestelijke boekpresentatie gedichtenbundel “Wisselplaats” Greetje Kruidhof

geplaatst op 15 maart 2018 om 10:10:54
Tijdstip en locatie Zaterdagochtend 24 maart, 11:00-12:30 uur is er een feestelijke boekpresentatie van de gedichtenbundel ‘Wisselplaats’ van Greetje Kruidhof in De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227 in Amsterdam. Programma Greetje vertelt over het ontstaan van Wisselplaats, Teunis Bunt (redacteur en vriend) draagt gedichten uit de bundel voor en... Lees meer »

Vreemde zielen, donker woud

geplaatst op 16 februari 2018 om 12:07:37
We zijn druk bezig met de promotie van de Oostenrijkse bestseller “Vreemde zielen, donker woud” (genomineerd voor de Deutsche Buchpreis van 2016) van Reinhard Kaiser-Mühlecker! Vreemde zielen donker woud is nu ook te vinden op Hebban.nl. Wees de eerste die een recensie schrijft over dit boek! De leesclubassistent heeft ook... Lees meer »

We groeien – wie groeit er met ons mee?

geplaatst op 6 juli 2017 om 16:37:58
Dat was even schrikken: het laatste blogbericht dateert alweer van een paar maanden terug. Maar de stilte op het blog was geen gevolg van stilte op het werk. Juist het tegenovergestelde. We zijn de afgelopen maanden erg druk geweest, met boekpresentaties onder andere. Met boekproducties natuurlijk. Met nieuwe ideeën. Ook... Lees meer »