Chaplin en Churchill – en hoe ze aan elkaar geschreven worden

geplaatst op 23 augustus 2018 om 09:43:39
Hoewel ik Winston Churchill en Charlie Chaplin allebei wel een beetje kende, had ik nooit geweten, zelfs nooit vermoed, dat die twee vrienden geweest zijn. Toch is het zo. De schijnbare tegenpolen van de zakelijke staatsman en de vrolijke komiek gingen vriendschappelijk met elkaar om. Allebei hadden ze te kampen... Lees meer »

Het perfecte Vaderdagcadeau!

geplaatst op 24 mei 2018 om 13:27:10
Vanaf deze week is het Vaderdag cadeauboekje “Jij en ik, ik ik en jij” van Miguel Tanco verkrijgbaar. Jij en ik, ik en jij is een geweldig origineel prentenboek dat laat zien dat kinderen niet alleen van hun vader leren, maar ook andersom. Het verhaal wordt met minimale tekst verteld vanuit... Lees meer »

Feestelijke boekpresentatie gedichtenbundel “Wisselplaats” Greetje Kruidhof

geplaatst op 15 maart 2018 om 10:10:54
Tijdstip en locatie Zaterdagochtend 24 maart, 11:00-12:30 uur is er een feestelijke boekpresentatie van de gedichtenbundel ‘Wisselplaats’ van Greetje Kruidhof in De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227 in Amsterdam. Programma Greetje vertelt over het ontstaan van Wisselplaats, Teunis Bunt (redacteur en vriend) draagt gedichten uit de bundel voor en... Lees meer »

Vreemde zielen, donker woud

geplaatst op 16 februari 2018 om 12:07:37
We zijn druk bezig met de promotie van de Oostenrijkse bestseller “Vreemde zielen, donker woud” (genomineerd voor de Deutsche Buchpreis van 2016) van Reinhard Kaiser-Mühlecker! Vreemde zielen donker woud is nu ook te vinden op Hebban.nl. Wees de eerste die een recensie schrijft over dit boek! De leesclubassistent heeft ook... Lees meer »

We groeien – wie groeit er met ons mee?

geplaatst op 6 juli 2017 om 16:37:58
Dat was even schrikken: het laatste blogbericht dateert alweer van een paar maanden terug. Maar de stilte op het blog was geen gevolg van stilte op het werk. Juist het tegenovergestelde. We zijn de afgelopen maanden erg druk geweest, met boekpresentaties onder andere. Met boekproducties natuurlijk. Met nieuwe ideeën. Ook... Lees meer »

Leesclubactie

geplaatst op 20 februari 2017 om 14:05:35
Speciaal voor leesclubs hebben we een aantrekkelijk aanbod: u kunt van ons gratis voor ieder lid van uw leesclub een exemplaar krijgen van Zeg het de bijen van Peggy Hesketh. Wat is het voor boek? Zeg het de bijen is een kalme roman, verteld door een bejaarde imker die terugblikt... Lees meer »

Thuis

geplaatst op 14 februari 2017 om 10:28:19
Hij stond al een tijdje op mijn lijst van te lezen boeken: Thuis van Marylinne Robinson. Onlangs had ik tijd om het te lezen. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen, na Een huishouden en Gilead. Robinson stelde me niet teleur. Prachting hoe ze de personen uit Gilead laat terugkeren, dezelfde periode... Lees meer »

Das Mag

geplaatst op 14 december 2016 om 12:23:28
Uitgever Das Mag is een van de grote succesverhalen van de uitgeefwereld van de laatste tijd. Fenomenaal wat die jongens voor elkaar gekregen hebben. Een succesvol literair tijdschrift uit de grond trekken en ook direct succesvolle auteurs aan je uitgeverij verbinden. Daar neem ik mijn petje voor af. Nieuwsgierig naar... Lees meer »

Een vlek op oma’s tafellaken

geplaatst op 15 november 2016 om 13:25:19
Soms kom je een boek tegen waarvan je denkt: er is misschien geen grote markt voor, maar het is te mooi om te laten liggen. Zo’n boek is Een vlek op oma’s tafellaken van Iewona Chmielewska. Het is een prentenboek, maar het ziet er niet heel kleurrijk uit. Op de... Lees meer »

Aldo Manuzio in Frankfurt

geplaatst op 24 oktober 2016 om 11:58:54
Een van de meest enerverende weken van het jaar is die waarin de Frankfurter Buchmesse valt. Drie dagen lang van afspraak naar afspraak rennen en tussendoor ook nog kijken of je iets ziet in een stand waar je geen afspraak hebt. Aan het eind van de beurs heb je een... Lees meer »