Mijn vriendin Faheema – uitverkocht

Jeugd
Jenny Robson

Dit boek is helaas uitverkocht.

 

Louise en Faheema zijn vriendinnen. Het maakt niet uit dat Faheema moslim is en Louise christelijk. Voor hen niet. Maar als terroristen een bomaanslag plegen in de Londense metro, verbieden Louise’s ouders haar nog langer met een islamitisch meisje om te gaan. En als in Denemarken cartoons gepubliceerd worden die de profeet belachelijk maken, is Louise niet meer welkom in het huis van Faheema. Hoe is hun vriendschap te redden?

“Een jeugdboek dat eigenlijk verplicht op de lijst van schoolliteratuur zou moeten staan, zodat kinderen over dit thema kunnen nadenken en discussiëren in klasverband.” –Boeklovers

 

Lees hier de eerste 15 pagina’s.

Uit de recensies:

“Het verhaal laat zien hoe kortzichtig en buitenproportioneel reacties op wereldgebeurtenissen kunnen zijn. Terecht vinden de meisjes het idioot dat zij moeten boeten voor dingen waar zij niets mee te maken hebben. Achterdocht, vooroordelen en angst overheersen boven gezond verstand. Geen van de ouders probeert iets van de religie van de ander te begrijpen en de vriendinnen zijn daar de dupe van.
Het verhaal is vlot geschreven en ondanks het lastige onderwerp is het toch een licht en speels geheel geworden, er wordt ook veel gelachen.
Het eind is briljant in al zijn eenvoud.” – Leestafel

“Een heel soepel, integer en begrijpelijk geschreven verhaal.” – NBD Biblion

ISBN: 9789491583421
€ 13,90