Moord met citroen – uitverkocht

Jeugd
Jelleke Wierenga

Dit boek is helaas uitverkocht.

 

Doef!

En daar ligt de buurvrouw, plat op haar rug tussen de citroenen. Er heerst een doodse stilte. Je kunt het gras horen groeien.

‘Wat? Hè…’ stamel ik.

‘Ze is dood! Je hebt haar doodgegooid!’ fluistert Brunhilde. Ze ziet zo wit als een vaatdoek die in bleekmiddel gewassen is. ‘Juist op het moment dat je gooide, stormde zij naar buiten. Je hebt haar doodgegooid!’

‘Dat is onmogelijk!’ Mijn stem beeft. ‘Je kunt iemand niet met een rotte vrucht doodgooien!’

‘Je hebt haar natuurlijk precies op de goede plek geraakt…’

Het ene moment ben ik een cricketspeler van wereldformaat, het volgende moment ligt er een vrouw levenloos op de grond. Zo begon dit hele verhaal. Het verhaal over het verlies van je verstand door een moord met citroen. Over een gestolen Gold Wing. Over Russische acteurs. Over een Romanov-prinses met een veel gekust handje. Over getikte drugscriminelen. Over onbeantwoorde liefde…

Dit is De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween voor jongeren!
Even bizar, even komisch, even goed.

Moord met citroen is een heerlijk onrealistisch avontuur. Twee tieners vluchten nadat ze de buurvrouw hebben ‘doodgegooid’ met een citroen. Ze betrekken er een goede vriend in omdat zijn broer een motor heeft, en de drie gaan schuilen in het dichtstbijzijnde kleine dorp omdat de grote stad te voor de hand liggend zou zijn. Daar doen ze zich voor als Russische acteurs en raken ze verwikkeld bij een drugsbende. Hoe die levensgevaarlijke situatie afloopt verklappen we niet.

Moord met citroen is heerlijke lectuur vooral voor jonge lezers, maar ook volwassenen zullen ervan genieten. Uitbundige fantasie en geweldige dialogen houden de aandacht vast. Elke pagina is een genot.

Lees hier alvast een stuk van het boek.

ISBN: 9789491583735
€ 14,95