De onthoofde haan – uitverkocht

Literaire fictie
Eginald Schlattner

Op 23 augustus 1944 houdt een jongen die behoort tot de Duitse minderheid een examenfeest in het Roemeense Fogaras. De hele klas is uitgenodigd, niet alleen Alfa Sigrid, die zijn hoofd op hol brengt, maar ook zijn vroegere vriend Hans Adolf, de nazi die hem verraden heeft. En niet te vergeten het Joodse meisje Judith.
De dag van het feest markeert niet alleen het afscheid van de school en van de jeugd, het is ook het afscheid van een lange geschiedenis. Want aan het einde van deze dag keert Roemenië zich af van Duitsland naar de Sovjet-Unie, en direct daarop nemen vliegtuigen de Duitse villa onder vuur. Met vele flashbacks naar de jeugdjaren stuwt het verhaal zich voort langs verraad en opoffering naar een weergaloze climax.
De vele etnische groepen die destijds in Roemenië tot op die dag vreedzaam samenleefden, Roemenen, Duitsers, Hongaren, Joden en Zigeuners, maken dit boek tot een verrassend actuele spiegel voor onze eigen multiculturele samenleving. Maar vooral is het een unieke leeservaring.

Lees hier vast de eerste pagina’s.

Bestel hier het e-book voor € 14,99

ISBN: 9789492600271
ISBN e-book 9789492600363
E-book € 14,99