#ikleesthuis #vooreentientje

geplaatst op 23 maart 2020 om 09:30:52
 
Een goed boek moet voor iedereen die thuis wil lezen bereikbaar zijn. Dus voegt Aldo Manuzio #lezenvooreentientje toe aan #ikleesthuis. We bieden 10 boeken aan voor € 10,- Acht romans en twee prentenboeken.
 
Bestel ze bij uw lokale boekhandel of online via https://aldomanuzio.nl
 
Shirley Ann Grau, De wachters van het huis. Winnaar de pullitzer-prijs 1965
Michael Köhlmeier, Twee heren op het strand. Fascinerend verhaal over de (historische) vriendschap tussen Chaplin en Churchill en hun gezamenlijke strijd tegen depressiviteit en Hitler.
Reinhard Kaiser-Mühlecker, Vreemde zielen, donker woud. Een in Oostenrijk gelauwerde schrijver die hier ten onrechte nog niet is doorgebroken.
Annet Buurman, Het gemeste kalf. De levens van een Brusselse zwerver en een demente bejaarde raken in elkaar verwikkeld in deze novelle.
Karel Schoeman, Dit leven. Schoemans bekendste roman, over een vrouw die op haar leven terugblikt. De lezer sprokkelt zelf uit alle informatie een beeld bij elkaar.
Idem, Verliesfontein. Schoeman neemt het hier op voor de onbekende zwarte slachtoffers van de boerenoorlog.
Idem, Het uur van de engel. Naar mijn overtuiging Schoemans allerbeste roman. Vuistdik, gelaagd, intrigerend en dat voor maar één tientje.
Idem, Een ander land. Een rijke Hollander trekt naar Zuid Afrika om van TBC te genezen, maar wordt door het land ingrijpend veranderd.
 
Prentenboeken:
Iwona Chmielewska, Een vlek op oma’s tafellaken. Waanzinnig, wat Iwona met de afdruk van een strijkijzer kan! Een oefening in verbeeldingskracht, en nog een leuk verhaal ook.
Marc Martin, Een bos. Over het gevaar van ontbossing en de kracht van de natuur. Lichtvoetig prentenboek dat kinderen bewust maakt van milieukwesties.